Friday, April 6, 2012

Maailma parim sünnipäevatort

Retsept Selveri kalendrist

Põhi:
125 g võid
1 dl suhkrut
2 munakollast
1 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima

Besee:
2 munavalget
1 dl suhkrut

Täidis:
1 pakk vahukoort
1 pakk toorjuustu
vaniljesuhkrut
1 dl purustatud Marianne komme
1 sl suhkrut
1 dl maasikaid ja/või mandariine
3 kiivit või muid meelepäraseid marju.
Kaunistamiseks mandlilaaste, tuhksuhkrut.

Eelsoojenda ahju 175 kraadini. Vahusta pehme või ja suhkur ning lisa üks haaval munakollased. Lisa jahu ja piim vaheldumisi ja sega tainas. Aja tainas ahjuplaadile laiali. Valmista besee : vahusta munavalged tugevaks vahus lisa vähehaaval suhkur. Laota besee taigna peale ja küpseta 20 min.

Täidise jaoks purusta kommid, vahusta vahukoor ja sega toorjuustu ning suhkruga.
Lõika jahutunud tordipõhi pooleks ning pane kõigepeal täidis ja peale puuviljad ning marjad. Kõige peale teine pool tordipõhjast. Kaunista mandlilaastudega. Mina panin maasikad peale, andis natuke värvilisema mulje.

4 comments:

  1. öelge, kui suurt pakki vahukoort ja toorjuustu osta? neid ju erinevaid ja retseptis pole öeldud, mitu grammi või ml.
    aitäh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. vahukoore 200 ml ja toorjuustu 150 grammi:)

      Delete
  2. ja kuidas see pooleks lõikamine käib? kas nagu on pikk riba ja lõikan keskelt pooleks või on see riba paks ja lõikan nagu õhemaks ehk kaheks tükiks?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ei lihtsalt plaadi peal pooleks, mitte õhemaks:)Alguses teed suure plaadi peal nagu ikka plaadikoogi põhja ja siis lõikad keskelt pooleks

      Delete