Monday, March 19, 2012

Juustukook

50 g võid
50 g pannil kuumutatud sarapuupähkleid
8 ingveriküpsist
1 sidrun
4 kuhjaga tl sidrunivõiet
1 karp vaarikaid (u 150 g)
250 g väherasvast toorjuustu, mascarpone't või crème fraîche'i
1 tl vanillipastat või -ekstrakti
sorts piima
1 sl tuhksuhkrut
kvaliteetset tumedat šokolaadi (u 70% kakaosisaldusega) pealeriivimiseks


J.Oliveri retsept. Kasutasin vaarikate asemel mustikaid ja vanilliekstrakti mul ka polnud. Šokolaadi jätsin ka lisamatta ning panin toorjuustule lisaks kodujuustu. Sidrunivõide tegin ise.

Purusta küpsised rätiku sees. Pruunista pähklid ja lisa või pannile. Sega omavahel või ja pähklid ning küpsisepuru.Lisa sidruni mahla. Pane saadud segu magustoidu nõu põhja(suru lusikaga). Lisa marjad. Edasi pane parajalt sidrunivõiet ning kõige peale toorjuust (ma panin siis ka kodujuustu) ja peale marjad.Kaunista šokolaadiga.


No comments:

Post a Comment