Retsept on võetud nami-nami-st.
Koostis:
Tainas:
600 g nisujahu (1 liiter)
250 g külma magedat võid
2.5 dl külma vett
1 tl 30% äädikat soovi korral
1 tl soola
1 muna
Kreem:
1.5 l piima
340 g suhkrut (4 dl)
6 muna
90 g nisujahu (1,5 dl)
2 tl vanillisuhkrut
Valmistamine:
Tainas: Haki jahu võiga
puruseks, lisa veega segatud äädikas, sool ja muna. Sõtku tainas
ühtlaseks ja jäta vähemalt 3-4 tunniks külma seisma. Jaota tainas
seitsmeks, rulli need lauale ja lõika ruudukujuliseks. Küpseta iga
tainalehte 250-kraadises ahjus 5 minutit.
Ääreribadest rulli veel üks plaaditäis ja küpseta veidi tumedamaks
pruuniks - selle murendad pärast koogi servadele ja peale kaunistuseks.
Kreemi valmistamiseks kuumuta 1,25 liitrit piima ja 2 dl suhkrut keemiseni.
Samal ajal vahusta munad ülejäänud suhkruga. Lisa jahu ja ülejäänud külm
piim. Kalla vahustatud segu kuuma piima hulka, lisa vanillsuhkur ning
kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb (keeta ei tohi!). Jahuta.
Lao tainapõhjad kreemiga vaheldumisi tordialusele. Kaunista tainapuruga.
Serveeri kohe (krõbedam) või järgmisel päeval, kui kook on kreemist
läbi imbunud.
Moosi panin ka vahele, leidsin head hapud ploomi moosi ning kaunistuseks panin veel juurde mandlilaaste.
No comments:
Post a Comment