Retsept siis nämmnämmist...
Printsessi tort!!!
Mina tegin natuke teistmoodi, ei värvinud martsipani ja panin maasikad katteks.
Tordipõhi:
4 suurt muna
... 100 g suhkrut (veidi üle 1 dl)
55 g nisujahu (1 dl)
50 g kartulitärklist (1 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
2 dl 35% rõõska koort
2 tl vanillisuhkrut
250 g kreemjat kohupiima
300 g vaarikamoosi või
hõõrutud ja suhkruga maitsestatud vaarikaid
Kate:
250 g rohelist martsipani
Valmistamine:
Klopi munad suhkruga vahule. Sega kuivained omavahel, sõelu ettevaatlikult segades munavahu hulka.
Mina tegin natuke teistmoodi, ei värvinud martsipani ja panin maasikad katteks.
Tordipõhi:
4 suurt muna
... 100 g suhkrut (veidi üle 1 dl)
55 g nisujahu (1 dl)
50 g kartulitärklist (1 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
2 dl 35% rõõska koort
2 tl vanillisuhkrut
250 g kreemjat kohupiima
300 g vaarikamoosi või
hõõrutud ja suhkruga maitsestatud vaarikaid
Kate:
250 g rohelist martsipani
Valmistamine:
Klopi munad suhkruga vahule. Sega kuivained omavahel, sõelu ettevaatlikult segades munavahu hulka.
Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud Ø 24 cm koogivormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. Kummuta veidi jahtunud tordipõhi vormist välja.
Täidise jaoks vahusta rõõsk koor vanillisuhkruga, siis sega õrnalt juurde kohupiim.
Lõika jahtunud tordipõhi kolmeks kihiks (pealmine kiht olgu veidi õhem teistest).
Määri kõige alumisele tordikihile vaarikamoosi ja kohupiimakreemi. Siis tordikiht, taas vaarikamoosi ja kohupiimakreemi. Suru koogi servad veidi alla, nii et kook tuleks veidi kumer. Aseta peale pealmine biskviidikiht.
No comments:
Post a Comment